СТЕЛАПРО АУДИО КНИГИ,Ваньо Вълчев,КРИТИКА,Навела,Роман В Сторител излезе аудио романа “Хотел Созополско сърце”

В Сторител излезе аудио романа “Хотел Созополско сърце”

„Хотел „Созополско сърце” е новият криминален роман на Стана Апостолова. Увлекателен, занимателен и интригуващ разказ за събития, свързани с едно убийство. За щастие – разказ, написан в най-добрата традиция на криминалното четиво.

Чели сме и сме гледали криминални сюжети в които човекът е на заден план, пълно е с техники, които решават загадките, стига да пуснеш в епруветка намерен на местопрестъплението косъм. В тези случаи човекът присъства колкото да натиска копчета и да разклаща стъкленици, за да каже накрая шефът: „Хайде да отидем да го закопчеем”. Като отливки от един и същ калъп са криминалетата, в които решаващ е пистолетът с повече патрони от другия.

„Хотел „Созополско сърце” е роман традиционен с това, че  на преден план е човекът, безупречният му професионализъм, острата му мисъл, наблюдателността, умението да анализира и съпоставя, да намира връзки между на пръв поглед несъвместими събития и постъпки, да постига резултат не толкова с физически, колкото с усилия на ума. Такива са главните герои Добрин Калоянов и Яна Бяндова, събрани не само от разследването, но и от нещо друго, което във времето разцъфтява и една , преминаваща през доста перипетии, любов съвсем по човешки ги събира.

Между другото, авторката, вярна на себе си, не се задоволява само с криминалния сюжет, тя го успоредява с неща от живота, извън криминалното, и така разказът става по-плътен, по-цветен, по-истински. С такова повествование тя печели читателското внимание, обогатява разказа си и умело ни води из криволиците на криминалното. А това, че разказът се води ту от името на авторката, ту от името на главния герой, ни дава възможност да оценяваме случващото се от две гледни точки.

„Хотел „Созополско сърце” е хубав криминален роман, пълен с неща от живота на един курортен град, на много неща от днешния ни ден. И когато авторката ни развежда умело из перипетиите на едно разследване, ние доброволно и с удоволствие я следваме и й вярваме. Вярваме й, че възмездие е възможно и ни го носят добри хора.  Какво по-хубаво от това!

   ВАНЬО ВЪЛЧЕВ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Related Post

За романа “НЕПРИГОДЕН” – книга 1 от поредицата “Случаите на Жаноро”За романа “НЕПРИГОДЕН” – книга 1 от поредицата “Случаите на Жаноро”

“Артистът не е от особено значение. Само онова, което той създава, е важно.” – Уилям Фокнър. Романът “Непригоден” е в жанра Фантастика, фентъзи. Познавам хора, които заявяват, че не четат такива

За романа “Съвпадения” от Стана АпостоловаЗа романа “Съвпадения” от Стана Апостолова

Ако се използват думите на големия български поет Любомир Левчев: ”Словесното изкуство е винаги изповед – пред Бога, но знаеш, че ще подслушва и попът. Богът е читателят, а попът