СТЕЛАПРО ПРИКАЗКИ В Сторител излезе аудио приказката “Спасяване на принцеса Нели”

В Сторител излезе аудио приказката “Спасяване на принцеса Нели”

Чете Момчил Степанов

Момчил Степанов е актьор и певец. Роден е на 27.06.1986 г. в Самоков.

Завършва актьорство за драматичен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 2009 г. Основната му работа е в сферата на озвучаването на филми. Първата му работа е по документален филм за Тутанкамон. Първият му пълнометражен филм е „Като Майк“. Степанов е озвучил над хиляда документални филма за National Geographic, Discovery Channel, Viasat Explorer, Travel Chanel, IDextra и други, редица сериали, игрални и анимационни филми, както и песни към тях.

В края на 2013 г. озвучава главната мъжка роля във филма на Дисни „Замръзналото кралство“, а именно Кристоф. Няколко месеца по-късно е избран от Twentieth Century Fox Animation да изпее на български песента на папагала Роберто в „Рио 2“, изпълнена в оригинал от Бруно Марс.

През 2015 г. активно участва в анимационен проект, наречен „Златната ябълка“ и по идея на Димитър Петров. Самият сюжет е свързан с българската митология.

От март 2016 до средата на 2018 г. е председател на Гилдията на актьорите, работещи в дублажа (ГАРД).

Има две номинации за ИКАР в категория „Дублаж“ през 2017 г. – за ролята на Клон в „Тролчета“ и на Кристоф в „Замръзналото кралство 2“. В последните 2 години е един от разказвачите на книги на Сторител, като е записал над 30 заглавия. По време на първия локдаун, през пролетта на 2020 г., създава YouTube канала „Приказки за Маги и други деца“, където чете детски приказки.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *